Noutăți
“Oameni onești, firme oneste, afaceri de succes.”
Thermosystem Construct Corporation, producător de mortare uscate

Thermosystem Construct Corporation, producător de mortare uscate

ThermoSystem Construct Corporation, producător de mortare uscate, gleturi, chituri, vopsele și tencuieli decorative, a încheiat anul 2020 cu un business de 25 milioane de lei, după o creștere de 42% comparativ cu anul anterior. Pentru 2021, conducerea companiei și-a setat un obiectiv de creștere a cifrei de afaceri cu minim 30% față de anul anterior până la valoarea de 32 milioane de lei.

"Vânzările companiei au crescut în 2020 cu 42% față de anul anterior. Această evoluție a fost susținută de întreaga echipă ThermoSystem, alături de care ne-am propus să ne dezvoltăm și în anii următori. Vânzările anuale au ajuns la 25 milioane de lei, iar din total cel mai mare procent l-au avut mortarele uscate, urmate de gleturi și sape. Cote mai mici am înregistrat pentru tencuielile decorative și vopsele, dar trebuie ținut cont de faptul că am debutat mai recent pe acest segment. Pentru anul 2021 ne-am propus să atingem o cifră de afaceri de 32 milioane de lei, în creștere cu cel puțin 30% față de 2020", a declarat Cristian Niculescu (47 de ani), fondator și director general la ThermoSystem Construct, manager cu o experiență profesională de peste 20 de ani pe piața materialelor de construcții.

În perioada 2019-2020, ThermoSystem a realizat o serie de investiții în achiziția unor linii automatizate, care permit o producție mai mare cu mai puțini angajați (de la 16 oameni necesari pe fiecare linie, s-a ajuns la 4). "Aceste investiții ne-au ajutat să creștem și să eficientizăm procesul de producție. Ne-am propus să continuăm extinderea activității ThermoSystem în perioada următoare și avem un plan de investiții bine documentat în acest sens. Pentru noua investiție, care are ca obiectiv principal creșterea capacității de producție, am estimat un buget total de 3 milioane de euro. Vom folosi fondurile pentru a reloca fabrica pe care o deținem în prezent pe o platformă industrială mult mai mare, unde vor funcționa 3 fabrici: una de mortare uscate, o fabrică de vopsele și tencuieli decorative și o alta de polistiren expandat", a precizat Cristian Niculescu.

De asemenea, conducerea ThermoSystem are în plan și realizarea de livrări în afara granițelor, după ce, recent, a efectuat primele exporturi către Marea Britanie și Germania, chiar în contextul restricțiilor cauzate de pandemie.

"Cea mai mare provocare pentru noi în momentul declanșării pandemiei a fost să asigurăm siguranța angajaților noștri, prioritatea numărul unu fiind sănătatea lor. De asemenea, am fost mult mai atenți cu asigurarea funcționării optime în zona de producție și logistică, dar și în ceea ce privește asigurarea echipamentelor de protecție pentru angajați. Perioada de lockdown a încetinit ușor vânzările companiei, însă am reușit să înregistrăm o creștere mare a business-ului pe întreg anul 2020, datorată și faptului că piața construcțiilor nu a fost foarte afectată de pandemie", a mai spus Cristian Niculescu.

Ai o propunere sau o întrebare?
Sună la +40 756.03.03.03